Bouw- en onderhoudsspecialisten onder één dak
Painting Holland Groep | Online versie nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief juli 2021
 
Geachte relaties en collega's,

Het jaar 2021 zit er alweer voor meer dan de helft op en de bouwvak vakantie staat voor de deur. De Painting Holland Groep heeft een mooi eerste half jaar gedraaid ondanks de corona. Wij bedanken onze opdrachtgevers voor het vertrouwen en kijken uit naar een verdere samenwerking. Ook zijn we altijd geïnteresseerd om banden aan te gaan met nieuwe opdrachtgevers.

In deze nieuwsbrief informeren wij u over enkele lopende of afgeronde projecten van de verschillende disciplines. We doen mee met een proef, een "groene oplossing", en wederom is er een plug-in hybride auto in ons wagenpark opgenomen. Wij verwelkomen nieuwe collega's en feliciteren enkelen met het behalen van een opleiding. Daarnaast is de personeelsvereniging ook actief. Zij heeft diverse schenkingen gedaan.

Wij zitten niet stil. Wij voelen ons bevoorrecht dat wij ons werk kunnen blijven uitvoeren. De coronamaatregelen veranderen met de dag. Onze visie om uw vastgoed te onderhouden en u te ontzorgen zetten we gewoon door. Daar verandert niets aan.

Wij wensen u een hele fijne vakantie toe en komen over een paar weken weer met u in contact.

 
Schoolvakantie! Scholen in de steigers
 
De zomervakantie is voor regio Noord inmiddels begonnen. Dit is het ideale moment om onderhoud uit te voeren aan schoolpanden. Stichting Kopwerk heeft ons gevraagd om PC Basisschool De Idenburg te Andijk onder handen te nemen en diverse werkzaamheden uit te voeren. Inmiddels staat de school in de steigers en is de bouwplaats gereed. Na wat voegwerk- en houtrotherstel wordt er door een drietal schilders de school rondom in de verf gezet. Voor het begin van het nieuwe schooljaar wordt de school opgeleverd. Ook op andere scholen zijn we aan het werk, zoals voor de Alles-in-1 school op De Buikslotermeer en voor ABBS op Het Podium en De Zevensprong.

 
Stadslandgoed de Kemphaan te Almere
 
Stadslandgoed de Kemphaan ligt in Boswachterij Almeerderhout, midden in de bossen van Almere. In dit natuurgebied kun je uitstekend wandelen, fietsen en alles beleven wat de natuur te bieden heeft. Het is met uitstek een plek voor een avontuurlijk uitje. Op verzoek van de Gemeente Almere is Betonrenovatie Holland B.V. gevraagd om bij het hoofdgebouw, Kip & Ei restaurant Dubbel-Op op het terras een coatingvloer aan te brengen op het gietasfalt. Een mooie uitdaging voor de heren en het resultaat mag er zijn.

 
Een stapje richting verduurzamen
 
Om de werkzaamheden voor onze opdrachtgever Woningstichting Rochdale aan de Mercatorstraat goed te kunnen uitvoeren, maken wij gebruik van hangbruggen. Deze hangbruggen worden voorzien van stroom. Normaliter plaatsen wij een dieselaggregaat om stroom op te wekken. Voor dit project stelt Steigerverhuur Hollandia B.V. voor een proef te starten om met accu's in de stroombehoefte te voorzien. De accu's worden continu geladen middels 230V. De Painting Holland Groep stemt in met de proef en zet op deze wijze een stapje richting verduurzamen. Wij bedanken Hollandia voor de samenwerking en deze "groene oplossing". Dit is een goede oplossing voor nu, maar ook voor in de toekomst.

Een paar weken geleden is ons wagenpark wederom uitgebreid met een plug-in hybride auto. Plug-in hybride auto's vervangen zoveel mogelijk de huidige auto's.

 
Twee projecten voor Betonrenovatie Holland B.V.
Vinkenstraat te Amsterdam en Van Ostadelaan te Alkmaar
 
In opdracht van Iris VvE Beheer/VvE Vinkenstraat heeft de betonafdeling van de Painting Holland Groep herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan 16 balkons. De heren starten met saneren van de balkons (diktekanten en vloeren), dan herstellen en als laatste een coatlaag aanbrengen. De balkons zien er weer netjes uit.
 
 
Oostwouder Aannemers benaderde Betonrenovatie Holland om voor VvE Hoefplan een balkon te herstellen. De collega's hebben eerst de gedeeltes waar de rotte plekken zaten op het balkon en de vloer gesaneerd. Daarna hersteld, een coatlaag aangebracht en deze ingestrooid met flakes. Het balkon ziet er strak uit.

 
Gestart: eerste project WormerWonen
 
In de nieuwsbrief van mei 2021 informeerden wij u over de samenwerking met WormerWonen. Inmiddels zijn we gestart op de Kerkstraat en Burgemeester Swartstraat te Oostzaan. Dit zijn vrij recente woningen. Als eerste hebben we buitenonderhoud uitgevoerd aan een referentiewoning. Het buitenonderhoud voor dit project bestaat uit reinigingswerk, houtrotreparaties, enkele deuren vervangen en schilderen. De referentiewoning is inmiddels goedgekeurd door onze opdrachtgever. Nu zijn we aan het werk bij de overige woningen. Na de bouwvak starten we met de Kerkbuurt. Het is een doorlopend werk waar we voorlopig onze diensten kunnen leveren.

 
P&O en overige leuke items
 
Graag stellen wij Robin Schilder aan u voor. Robin is een oude bekende van ons. Hij begon als schilder bij Painting Holland B.V., maar nu is hij terug van weggeweest en werkt hij op kantoor ter versterking van het Bedrijfsbureau. Robin, welkom in ons team. En gefeliciteerd met het winnen van de EK voetbalpoule.

Davey Jansen heeft afgelopen jaar de opleiding Leermeester (schilders) gevolgd en succesvol afgerond. Gefeliciteerd Davey. Wij wensen je veel succes met het opleiden van leerlingen, maar daar hebben we alle vertrouwen in.

David Cheko, Joost Westra en Davey Jansen hebben de cursus VCA Basis succesvol afgerond. Jullie ook gefeliciteerd.

De projectleiders Ed en Ed zitten ook niet stil. Zij willen op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beheer en onderhoud van gevels. Inmiddels heeft Ed Tol de cursus bij BDA Dak- en Gevelopleidingen, onderhoud en beheer van gevels 2021-1, afgerond en Ed Simonis gaat in november. Ook hebben enkele projectleiders en uitvoerders een cursusdag Microsoft Excel gevolgd.

Als laatste lopen Vince van Pothoven en Steyn Kunkels al een tijdje mee met de schilders als leerling. Zij starten in september met de schildersopleiding BBL2. Vince leert momenteel de beginselen van het schildersvak van leermeester Davey Jansen en Steyn van leermeester Mark Pelser. Wij wensen ze veel succes, maar ook veel plezier.

 
Nieuws vanuit de Personeelsvereniging Painting Holland Groep
 
Wat kun je als personeelsvereniging (PV) organiseren in coronatijd? Helaas weinig. Daarom heeft de PV van de Painting Holland Groep de volgende actie bedacht. Zij gaan enkele organisaties in de buurt van Zaandam blij maken met een schenking. Als eerste ontvangt Nathalie Sloos, namens ARTIS, een waardecheque uit handen van de voorzitter van de PV, Henny van der Zande. ARTIS is de oudste dierentuin van Nederland en ligt in de Plantagebuurt te Amsterdam. ARTIS heeft door de corona extra steun hard nodig. De Painting Holland Groep sponsort al een paar jaar een pinché aapje in de dierentuin. Dankzij schenkingen, maar ook adopties van dieren kan ARTIS belangrijke werkzaamheden blijven uitvoeren die direct ten goede komen aan de dieren en het parkonderhoud.

Naast ARTIS doet de PV een schenking aan Clown Powie. De man achter deze mooie en lieve clown is Frank Westerop. In het dagelijks leven werkt hij bij de politie, maar in zijn vrije tijd tovert hij een glimlach op het gezicht van kinderen, maar ook bij ouderen. Hij heeft een opleiding gevolgd op de clownsschool en vele trainingen doorlopen om clown te worden. Hij is actief in het VUmc , maar ook in het OLVG. Daarnaast maakt hij reizen naar Peru, Uganda of landen waar de noodsituatie is uitgeroepen. Puur om bij zowel kinderen als volwassenen langs te gaan om ze even de ellende te doen vergeten of om ze aandacht te geven. Het verhaal van deze clown grijpt de PV aan en daarom geven zij Clown Powie een mooi bedrag, zodat hij nog meer mensen blij kan maken.

 
Bent u geïnteresseerd geraakt naar wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer informatie over één van de onderwerpen uit deze nieuwsbrief? Neemt u dan met ons contact op.

Heeft u net kennisgemaakt met deze nieuwsbrief en u wilt deze blijven ontvangen, schrijf u dan hier in.


Met vriendelijke groet,
Painting Holland Groep
 
Sluispolderweg 5
1505 HJ Zaandam
075-631 31 60
info@paintinghollandgroep.nl
 
`
 
Geen interesse meer in deze nieuwsbrief? Meld mij af