Bouw- en onderhoudsspecialisten onder één dak
Painting Holland Groep | Online versie nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief november 2020
 
Geachte relaties en collega's,

In deze tijd van waakzaamheid moeten wij meer dan ooit verantwoord ondernemen. Het blijft echter ook belangrijk om positief, ambitieus en realistisch te blijven. Dit doen wij door ons voortdurend aan te passen, ons continu te verbeteren en door uit te gaan van onze kracht. Ons personeel dat, ondanks alle maatregelen, elke dag de meest uiteenlopende projecten realiseert, is hier een goed voorbeeld van.
In deze nieuwsbrief behandelen wij een greep van onze projecten die wij aan het uitvoeren zijn of onlangs hebben opgeleverd. Met werkzaamheden voor het onderwijs, de horeca, de gemeente Amsterdam en verschillende woningcorporaties, tonen wij ons gevarieerde werk, waarbij al onze disciplines aan bod komen. Verder schenken wij aandacht aan een nieuw verduurzamingsconcept, nieuwe opdrachtgevers en brengen wij u op de hoogte van nieuwe en lang in dienst zijnde collega's.

Blijf gezond en lees & bekijk onze nieuwsbrief.

 
Werken aan de stad
Hoofdweg hoek Jan van Galenstraat - Amsterdam
 
Op dit drukke verkeerspunt voeren wij - onder begeleiding van BARK bouwmanagement - rondom het pand schilderwerkzaamheden uit en worden door ons de trappenhuizen opgeknapt. Lieven de stad, een jonge professionele vastgoedorganisatie die zich met name richt op woonstarters, is eigenaar van het pand en is een nieuwe opdrachtgever voor ons, aan wie wij maar al te graag onze kunsten vertonen.

 
Monumentaal onderhoud
Café Restaurant de Plantage - Artisplein - Amsterdam
 
Voor Artis voeren wij geregeld werkzaamheden uit. Nu de horeca gesloten is wegens corona, hebben wij het verzoek gekregen om als spoedklus de houten serre van café restaurant De Plantage te onderhouden. Flexibel als wij zijn voor vaste opdrachtgevers gaan wij de gevelkozijnen, gevelramen, geveldeuren, glasroede en gootlijsten voorzien van een nieuwe beschermlaag. Gedetailleerd werk waarbij monumentenzorg ook een oogje in het zeil houdt.

 
Verstevigen balkonvloeren
Harpoenierstraat, Commandeurstraat - Zaandam
 
In opdracht van Parteon worden de uitkragende balkons van deze drie flatgebouwen grondig gerenoveerd. De aanwezige wapening bleek hier niet meer belast voor de spanning van het beton. Hierdoor ontstonden scheuren. Aan de hand van berekeningen is bepaald hoeveel extra wapening er door ons bijgeplaatst moest worden. Met een dekkingsmeter zijn alle balkons gescand om de dekking van de wapening te bepalen en is de hechtsterkte vastgesteld van het bestaande beton. De oude vloerlagen worden er afgebikt en vervolgens worden de balkons verstevigd en voorzien van een nieuwe afwerklaag. Naast het verstevigen van de balkons pakken wij ook het overige onderhoud waaronder het schilderwerk en het houtrotherstel mee.

 
Woningen omvormen naar de vraag van morgen
RC-Panels - Lemerlerveld
 
Half oktober zijn wij met een aantal van onze opdrachtgevers op bezoek geweest bij de fabriek van RC-panels in Lemelerveld en hebben wij een project bezocht in Voorden waar deze panelen worden toegepast. RC-Panels maakt gevelpanelen die een schil vormen om de woning. De lichtgewicht panelen hebben een hoge isolatiewaarde, zijn ijzersterk en kunnen in een paar dagen om woningen geplaatst worden. Wij zien dit als een methode om bij te dragen aan een energie neutrale woningvoorraad. Zowel de gevel als het dak worden hierin meegenomen. De woningen worden volgens een gestandaardiseerd proces industrieel gerenoveerd en voorzien van een nieuwe jas, wat zorgt voor een frisse en eigentijdse uitstraling. Na de renovatie zijn de woningen minstens 30 jaar onderhoudsvrij. Ook benieuwd naar dit concept? Neem dan contact met ons op!

 
Planmatig onderhoud
VvE Zilverberg - Amsterdam
 
Onder toezicht van VvE beheer Eigen Haard voeren wij aan dit pand uit 1968 onderhoud uit aan de voor- en achterzijde. Zowel de houten-, de steenachtige- als de stalendelen worden door ons onder handen genomen. Wij voeren schilderwerk en voeg- & metselwerk uit, vervangen de dakgoten en hemelwaterafvoeren en wij geven de vloeren en nieuwe coating. Verder worden de dilataties vervangen, voeren wij betonreparaties uit en passen wij in de liftmachinekamer brandwerende maatregelen toe. Vanzelfsprekend wordt het houtrot hersteld en vindt er uiteindelijk een grondige schoonmaak plaats. Een flinke klus waarbij al onze disciplines aan bod komen en onze kracht goed naar voren komt.

 
Pantry's plaatsen en keukenaanpassingen verrichten
20 locaties van de gemeente Amsterdam
 
Volgens een ontwerp van Valtos Architecten worden er door onze bouwafdeling op maar liefst 20 verschillende locaties in Amsterdam en Weesp nieuwe pantry's geplaatst of keukens aangepast. Per locatie is bepaald wat er uitgevoerd moest worden. Wij hebben de benodigde apparatuur geplaatst en aangesloten en op veel locaties zijn door ons de bestaande kasten op maat gemaakt om apparatuur, zoals vaatwassers, netjes weg te werken. Leuk en gevarieerd werk, kriskras door de stad, waar onze bouwafdeling wel raad mee weet.

In augustus hebben wij op de vloeren van Stadsloket Noord corona signing, vloerstickers en bewegwijzering voor de 1,5 meter afstand aangebracht. Niet alledaags werk waarmee wij ons steentje bijdragen aan de gezondheid van de medewerkers van de gemeente en haar bezoekers.
 
 

 
Co-making Rochdale
 
Op bovenstaande foto een kleine greep van de projecten die wij op dit moment aan het uitvoeren zijn of de afgelopen maanden uitgevoerd hebben als co-maker van Rochdale. Boven van rechts naar links ziet u foto's van de Torresstraat in de Baarsjes, de Calsstraat en het Willem Dreesplantsoen in Nieuw West en de Admiraal de Ruijterweg in Bos en Lommer. Op de onderste rij foto's de Amstelvlietstraat in Oost en de laatste drie foto's zijn allen uit de Kinkerbuurt. Zoals u kunt zien voeren wij momenteel op diverse locaties in Amsterdam onze onderhoudswerkzaamheden uit voor Rochdale. Vanaf 2021 gaan wij buurtgericht werken en gaan wij naast het schilderwerk het totale gevelonderhoud voor onze rekening nemen. Tevens gaan wij als co-maker plannen maken om Rochdale te helpen met de energietransitie naar een CO2-neutraal bezit.

 
VvE Schapenstraat 9-47 - Hilversum
 
In opdracht van deze VvE en onder begeleiding van de Alliantie VVE Diensten zijn wij diverse onderhoudswerkzaamheden aan het uitvoeren. Als totaalonderhoudsbedrijf voeren wij naast het schilderwerk en het houtrotherstel ook onderhoud uit aan de steenachtige en stalen ondergronden. Verder vervangen wij de dilatatievoegen, krijgt het trappenhuis een opknapbeurt en wordt ook de noodtrap meegenomen. Een mooie klus waarmee wij ons voor het eerst mogen bewijzen als preferred supplier van de Alliantie VvE Diensten.

 
ABBS Elzenhagen - N. Lansdorpstraat te Amsterdam
 
In de herfstvakantie hebben wij op de begane grond van basisschool ABBS Elzenhagen (onderdeel van Stichting Algemeen Bijzondere Scholengroep Amsterdam ABSA) schilder- en bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd. In de centrale hal, lokalen 1, 2, 3, 4 en 5, de gang en de trapopgang hebben wij o.a. de binnendeuren, de lambrisering, de vloerplinten en de wanden geschilderd en hebben wij een aantal plafondplaten vervangen.
Wie weet kunnen wij over een paar jaar een aantal van de leerlingen van deze school opleiden tot vakvrouw of -man.

 
P&O enzo
 
Dit jaar hebben wij maar liefst 6 leerling-schilders die van onze leermeesters het vak willen leren. Tim Renders gaat inmiddels in zijn derde leerjaar bij ons voor niveau 3. Sersinio Blanker, Massimo Kammeron en Steven Heijselaar zijn alweer twee jaar bij ons actief en dit schooljaar zijn Deyan Visser en Micha Kamps begonnen aan hun opleiding tot schilder.
Ben jij ook op zoek, of ken je iemand die op zoek is naar een leuke en uitdagende baan, waarbij geen dag hetzelfde is? Neem dan met ons contact op! Hier alvast vijf redenen om bij ons het vak te komen leren van schilder, betonreparateur of timmerman:

1. Werken in een hecht team in vastgoedonderhoud
2. Breed carriere perspectief
3. Direct salaris en baan garantie
4. Goede arbeidsvoorwaarden
5. Opgeleid worden door de beste leermeesters

Na een halfjaar via het uitzendbureau voor ons gewerkt te hebben, waarin het van beide kanten zeer goed bevallen is, is Andy Abdala onlangs bij onze betonafdeling vast in dienst gekomen. Het vak van betonreparateur is Andy op het lijf geschreven. Wij zien Andy dan ook als echte aanwinst.

Op 10 september was Henny van der Zande 12,5 jaar bij ons in dienst. Henny is bedrijfsleider van onze betonafdeling. Henny, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

 
Bent u geïnteresseerd geraakt naar wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer informatie over één van de onderwerpen uit deze nieuwsbrief? Neemt u dan met ons contact op.

Heeft u net kennisgemaakt met deze nieuwsbrief en u wilt deze blijven ontvangen, schrijf u dan hier in.


Met vriendelijke groet,
Painting Holland Groep
 
Sluispolderweg 5
1505 HJ Zaandam
075-631 31 60
info@paintinghollandgroep.nl