Bouw- en onderhoudsspecialisten onder één dak
Painting Holland Groep
 
Nieuwsbrief juli 2020
 
Beste relatie/collega,

De zomervakantie staat voor de deur - het eerste halfjaar van 2020 zit er alweer op. Door Covid-19 waren het bizarre maanden, waar we ons als groep kranig doorheen hebben geslagen. Met een pakket aan maatregelen hebben wij op een veilige manier onze werkzaamheden uitgevoerd, waarbij de gezondheid van onze medewerkers en de gebruikers van het vastgoed te allen tijde voorop stond. Onze regels waren strenger dan door de brancheorganisaties en het RIVM voorgeschreven. Hierdoor moesten wij soms "nee" verkopen aan opdrachtgevers op momenten dat werkzaamheden binnen uitgevoerd dienden te worden of als onze vakmannen er geen goed gevoel bij hadden. In nauw overleg met onze opdrachtgevers en de gebruikers van het vastgoed hebben we gedaan wat verstandig was en dat blijven we doen.

Voordat de meesten van ons drie weken vrij zijn, brengen wij u nog op de hoogte van een paar mooie projecten en delen wij nieuws vanuit onze organisatie.

Wij wensen u een hele fijne en vooral veilige vakantie toe en komen graag over een paar weken weer met u in contact.

 
Schoolvakantie  /> Schoolonderhoud
 
De zomervakantie is voor veel scholen het ideale moment om hun gebouwen te onderhouden. Ook deze zomer zijn wij volop actief om de leerlingen en leerkrachten vóór het begin van volgend schooljaar weer in goed onderhouden schoolpanden te laten leren en lesgeven. Voor Stichting Kopwerk zijn wij begonnen met het onderhouden van twee basisscholen. De buitenzijdes van de Kuyperschool in Andijk en de Gideonschool in Bovenkarspel worden in de vakantieperiode door ons onderhanden genomen. De scholen worden rondom geschilderd en verder voeren wij beton- en houtrotherstel uit. Bij ABBS Elzenhagen in Amsterdam Noord plaatsen wij een ballenvanger langs het speelveld op de eerste etage en bij ABBS de Zuiderzee op IJburg gaan wij het binnenschilderwerk verrichten. Leuk en maatschappelijk werk wat helemaal in ons straatje past.

 
Co-making
Galerijvloer renovatiewerkzaamheden - Hoogoord Amsterdam Zuidoost
 
In 2019 heeft onze betonafdeling de balkonvloer op de tweede verdieping van de Hoogoord-Oost flat grondig gerenoveerd. Dit jaar was het de beurt aan de galerijzijde. Deze flat is volledig in bezit van woningstichting Rochdale en kampte met een vochtprobleem. Aan de balkonzijde hebben wij vorig jaar de problemen verholpen en hetzelfde euvel, maar dan aan de galerijzijde van de tweede verdieping, is dit jaar aangepakt. Samen met onze vaste steigerpartner hebben wij d.m.v. een steigerstellage een naastliggende galerij gecreëerd, zodat de vloer volledig vernieuwd kon worden en de bewoners hun woning konden blijven bereiken. Een flinke klus en een knap staaltje co-making, waarmee wij de problemen, die de onderliggende appartementen ondervonden, hebben weggenomen.

 
Gefinancierd onderhoud
Groot-onderhoud VvE Lisdoddelaan te Krommenie
 
In opdracht en in samenwerking met van Van der Leij Bouwbedrijven zijn wij op dit moment bezig met het renoveren van de VvE Lisdoddelaan 33-77 te Krommenie. Op alle 9 etages worden de zandcement dekvloeren door ons vervangen om vervolgens met een elastische vloercoating te worden afgewerkt. Waar mogelijk worden de betonnen consoles hersteld en waar herstel niet meer mogelijk is, worden deze door ons vervangen.
Het meest bijzondere aan onze werkzaamheden is de behandeling van de plafonds van de galerijen. Hier brengen wij een 2mm dikke wapening aan die dezelfde betondekking als 30mm beton heeft. Een knap staaltje innovatie waar de VvE goed mee geholpen is. Verder worden de kitvoegen vernieuwd en voeren wij overig regulier onderhoud uit aan de woningen, bergingen en de garage van de VvE.
De VvE is in beheer bij HVMS en de financiering voor al onze en de overige werkzaamheden aan de VvE worden gefinancierd vanuit het Univeste Onderhoudsplan.
De laagbouw (foto linksboven) grenzend aan deze VvE de VvE Lisdoddelaan 2-32 hebben wij voorafgaand aan deze werkzaamheden onder handen genomen.

 
Gegund werk van de Key
 
Na de bouwvak starten wij met een omvangrijk project voor Woonstichting De Key. In de Frederik Hendrikbuurt in Amsterdam-West gaan wij planmatig onderhoud uitvoeren aan huurwoningen in de Rombout Hogerbeetsstraat, Zaagmolenstraat en 1e Hugo de Grootstraat. Een groot blok met 271 woningen waar wij dak- en gevelonderhoud gaan uitvoeren, de trappenhuizen een opfrisbeurt krijgen en waar o.a. brandwerende maatregelen worden toegepast. Via onze website en onze sociale media pagina's houden wij u op de hoogte van dit project.

 
Amsteldijk en Van Ostadestraat - AHAM
 
In opdracht van AHAM Vastgoed voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit aan het pand Amsteldijk 43 & Van Ostadestraat 496 te Amsterdam. Het pand is prachtig gelegen en kijkt uit op de Amstel en de Amstelbrug. De mooie gevel zorgt voor een karakteristieke Amsterdamse uitstraling. Met de inspanningen van onze vakmannen gaan wij ervoor zorgen dat dit markante pand binnenkort weer goed in het oog springt. Naast het schilderwerk voeren wij ook bouwkundige werkzaamheden uit. Het monumentale metselwerk wordt samen met de geglazuurde hoekstenen en het natuursteen hersteld. Het glas wordt vervangen, de zinken goten worden vernieuwd en o.a. het sierstaalwerk wordt meegenomen. Een leuke klus aan een mooi Amsterdams pand.

 
VvE Schotlandstraat te Haarlem - Van Roemburg VvE beheer
 
Deze 12 verdiepingen hoge flat hebben wij vanuit een hangbrug weer strak in de kleuren van de vlag van Schotland geschilderd. Wij willen het bestuur, de leden en de beheerder van de VvE bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.
De klus is geklaard onder aanvoering van Mark Jabro. Mark is exceptioneel snel doorgegroeid van leerling naar zelfstandig schilder en zelfs naar teamleider. Mark voert nu al zijn eigen projecten uit, denkt altijd met ons en de opdrachtgever mee en pakt alles aan. Of het nu om schilderen, het herstellen van houtrot, het coaten van betonnen vloeren of het uitvoeren van betonreparaties gaat, Mark is multidisciplinair inzetbaar. Genoeg redenen voor ons om Mark te benoemen tot kwartaal medewerker. Mark, gefeliciteerd namens je collega's.
 

 
Nieuwe medewerkers
 
André Schenk is op 28 april onze bouwafdeling komen versterken. André is als bedrijfsleider van de bouw aangenomen en heeft in zijn carrière veel ervaring opgedaan in het renoveren en verduurzamen van vastgoed. André is bijna 3 maanden bij ons aan de bak en blijkt een goede aanvulling te zijn op ons team.
Met ingang van 4 mei 2020 hebben wij er een nieuwe leerling schilder bij in de persoon van Steven Heijselaar uit Purmerend. Onze eerste indruk van Steven is dat hij enthousiast en leergierig is. Wij gaan er alles aan doen om Steven de kneepjes van het vak bij te brengen en aan ons te binden.
Op 22 juni 2020 is Jasper Aapkes als schilder bij ons begonnen. Jasper heeft voordat hij als schilder aan de slag ging in de IT gezeten. Schilderen en met name graffitispuiten zijn altijd hobby's van hem geweest. Jasper heeft hij heeft besloten om van zijn hobby zijn beroep te maken.

 
Geen Bouwvakborrel - wel met vakantiereces
 
Tot onze spijt organiseren wij dit jaar geen bouwvakborrel. Alweer een groot gemis na een halfjaar waarin onze medewerkers het niet gemakkelijk hebben gehad. Wij zijn super dankbaar en trots op de wijze waarop ons team in deze knotsgekke tijd de boel gaande heeft weten te houden. De directie wil al onze medewerkers, ZZP'ers en onderaannemers, die zich het afgelopen halfjaar voor ons hebben ingezet dan ook hartelijk danken. Hopelijk kunnen jullie de goed gevulde koeltas waarderen en kunnen we snel weer iets organiseren en bij elkaar komen - want dat blijft toch het leukst.

Sommige werkzaamheden gaan zoals u heeft kunnen lezen in de bouwvak door, maar het gros van onze medewerkers heeft vanaf maandag 20 juli tot maandag 10 augustus vakantie. Voor urgente en lopende zaken zijn wij uiteraard gewoon bereikbaar.

Wij wensen iedereen een hele fijne en vooral veilige vakantie toe.

 
Bent u geïnteresseerd geraakt naar wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer informatie over één van de onderwerpen uit deze nieuwsbrief? Neemt u dan met ons contact op.

Heeft u net kennisgemaakt met deze nieuwsbrief en u wilt deze blijven ontvangen, schrijf u dan hier in.


Met vriendelijke groet,
Painting Holland Groep
 
Sluispolderweg 5
1505 HJ Zaandam
075-631 31 60
info@paintinghollandgroep.nl