Bouw- en onderhoudsspecialisten onder één dak
Painting Holland Groep | Online versie nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief maart 2020
 
Beste relatie/collega,

Het coronavirus heeft ons allen in zijn macht. Toch zit er niets anders op dan er in deze bizarre periode er het beste van te maken. Wij realiseren ons dat dit een extreem lastige tijd is voor alle bewoners, gebruikers, beheerders, eigenaren van vastgoed en ons personeel. We wensen iedereen dan ook veiligheid en een goede gezondheid toe. Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen wij alle adviezen op de voet. De veiligheid van ons personeel en dat van onze medemens staat bij ons op de eerste plaats.

Met deze nieuwsbrief willen wij jullie, naast een kijkje in onze organisatie, informeren over hoe wij omgaan met deze crisis en vragen wij jullie om ons te steunen tijdens deze zware tijden.

Stay Safe – houd afstand en lees onze nieuwsbrief.Werkzaamheden uitvoeren in tijden van coronacrisis
 
De bestrijding van het coronavirus op nationaal niveau leidt ook tot een tijdelijke aanpassing van de manier van werken en de dienstverlening van PHG.

De Rijksoverheid heeft maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. PHG volgt deze maatregelen uiteraard op en gaat nog een stapje verder. Wij doen zoveel mogelijk om onze dienstverlening op een goede en maatschappelijk verantwoorde manier door te kunnen laten gaan.

Voor de lopende en toekomstige projecten wordt per project een inschatting van het risico gemaakt en naar aanleiding daarvan bekeken of de werkzaamheden door kunnen gaan.

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn en worden al onze medewerkers persoonlijk en via e-mail geïnformeerd over de laatste adviezen van het RIVM en ons protocol.

Werkzaamheden worden dus in principe wel uitgevoerd. Onze medewerkers houden zich daarbij strikt aan het door ons opgestelde protocol. Benieuwd naar ons protocol? Neemt u dan contact met ons op. Wij delen het graag met u. Bewoners en opdrachtgevers van lopende projecten hebben hierover een brief of e-mail ontvangen.

Werkzaamheden kunnen vertraging oplopen

Onze medewerkers en onze ketenpartners volgen de richtlijnen van het RIVM. Het kan gebeuren dat er, door de omstandigheden, vertragingen ontstaan en wij onze afspraken niet goed na kunnen komen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Bereikbaarheid

Schroom niet om contact met ons op te nemen. Ons kantoor is geopend al werken er veel mensen vanuit huis. Wij vragen u zoveel mogelijk telefonisch of via e-mail contact met ons op te nemen.

Doe voorzichtig en zorg goed voor elkaar en jezelf.

 
Van de nood zoveel mogelijk een deugd maken
 
Onze schilder André krijgt het podium van de Grote Zaal in Het Koninklijk Concertgebouw. Een goed voorbeeld van wat wij zien als van de nood een deugd maken. (foto: website Trouw 19 maart 2020 - Beeld EPA)
 
Stilzitten is achteruitgaan en dat willen wij - waar mogelijk - voorkomen. Ondanks de zware tijden moeten we er het beste van maken. Niemand weet hoe lang het nog gaat duren en wat ons nog te wachten staat. De eerste projecten zijn vorige week al stilgelegd. Wij vragen onze opdrachtgevers, zakenpartners en relaties dan ook om met ons mee te denken over hoe wij onze bedrijfsvoering zoveel mogelijk intact kunnen houden en om straks zo weinig mogelijk gebruik te hoeven maken van staatshulp.

Denken in kansen en mogelijkheden is in deze tijd het devies. Scholen, restaurants, musea en hotels die (gedeeltelijk) gesloten zijn, maatschappelijk of leisure vastgoed waar geen bezoekers of werknemers komen. Onze vakmannen staan klaar om deze sectoren bij te staan en mee te denken in oplossingen. Of het hier nu gaat om het opfrissen van klaslokalen, een vervroegde verbouwing, het verduurzamen van het vastgoed of onderhoud dat normaliter tijdens schoolvakanties wordt uitgevoerd. Nu is het de kans om uw vastgoedwensen door ons te laten uitvoeren.

Een win-winsituatie: onze vakmannen kunnen aan de slag blijven en uw vastgoed wordt verbeterd, vernieuwd en/of verduurzaamd.

Dus leg uw werken niet stil maar ga met ons in gesprek over hoe wij het onderhoud of bouwactiviteiten voor u in deze tijden van crisis door kunnen laten gaan. Samen sterk tegen corona.

 
Samen het coronavirus te lijf
 
Voor de gemeente Amsterdam hebben wij met spoed 150 plexiglas schermen op maat gemaakt, zodat balies en loketten in de stad open kunnen blijven. Het plexiglas is afgelopen maandag in Didam opgehaald. Dezelfde dag zijn de eerste schermen op maat gemaakt in onze werkplaats en de eerste schermen zijn de volgende ochtend door onze timmerlieden geplaatst.

 
Bekend met werken met PBM’s
 
Veiligheid van onze medewerkers heeft altijd onze hoogste prioriteit. Al onze vakmannen zijn bekend met het werken met persoonlijke beschermingsmiddelen en voor hen is het dan ook niet meer dan normaal om deze te gebruiken en hier nu extra rekening mee te houden.

 
In het zonnetje zetten
 
Loyaal personeel is het fundament van de organisatie 
 
Zonder personeel zijn we nergens. We zijn dan ook beretrots dat we ook deze maand weer een drietal jubilarissen hebben die we maar al te graag in het zonnetje willen zetten.

In maart is Michel Garcia 25 jaar bij ons in dienst bij onze betonafdeling. Misschien wel de man met het beste humeur van de hele Zaanstreek. Al een kwart eeuw houdt deze topper het bij ons uit en weet hij elk gebrek of betonschade te herstellen. Michel bedankt voor al je inzet. Zodra het weer kan gaan we het vieren.

Onze tweede jubilaris is Ruud Lust. Al 25 jaar een goede en rustige schilder. Ruud zijn schildersloopbaan zit er bijna op, aan het eind van 2020 mag Ruud met pensioen. Ruud bedankt voor al de mooie jaren en ook voor jou geldt dat we jouw jubileum niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Hopelijk kunnen we over een poosje met z’n allen proosten.

En last maar zeker not least was begin maart Ronald de Leu 12,5 jaar bij ons werkzaam. Ronald is de rots in de branding bij onze bouwafdeling. Als leermeester en fervent Ajax supporter weet hij elke verbouwing met een nuchtere blik tot een succes te maken. Ronald, hopelijk kunnen wij ook jou over een paar maanden in het zonnetje zetten. Dat heb je nog van ons tegoed!

 
Houtrot cursus van Exsys - expert in systematisch onderhoud
 
Donderdag 27 februari hebben 12 van onze vakmannen in onze werkplaats een cursus houtrot-reparatie van Mark Poulis van Exsys gekregen. Een uiterst leerzame middag met handige tips en tricks. Houtrot komen wij helaas nog vaak tegen en zorgt vaak voor onverwachte kosten en vertraging in de planning. Voorkom houtrot en laat tijdig onderhoud aan uw houten delen uitvoeren door PHG.

 
ARTIS
 
In dierentuin ARTIS zijn wij dikwijls aan de slag om de dierenverblijven en de panden in stand te houden. Ook de objecten in het park behoeven onderhoud. Onlangs hebben wij de iconische dinosauriërs aan de kant van de Plantage Middenlaan voorzien van een nieuwe coating, zo kunnen ze weer een tijdperk mee.

ARTIS bevindt zich in een transitie van klassieke dierentuin naar een park waarin mensen geïnspireerd worden en bewust met de natuur omgaan. ARTIS wil in 2030 compleet energieneutraal zijn en een voortrekkersrol spelen in de transitie naar een duurzame samenleving.

Wij dragen graag bij aan het realiseren van deze ambitie en hebben daarom een Pinché-aapje geadopteerd. Dieradoptie is een symbolische vorm van steun, waarbij ARTIS de sponsorbijdrage aanwendt voor natuurbehoud. Onderdeel hiervan zijn natuur- en milieueducatie, internationale fok- en herintroductieprogramma’s, verzorging van de dieren en de ondersteuning van ARTIS in het algemeen. Middels deze adoptie steunen wij ook het natuurbehoudsproject Proyecto Tití van de Pinché-aapjes.

Ook in ARTIS zijn wij in tijden van corona aan het werk. Nu er geen bezoekers zijn kunnen wij ongestoord de vloeren van de quarantaineruimte coaten en schilderwerk uitvoeren in de evenementenruimte en de vlinder-kweekruimte.

 
Vliegbasis Valkenburg
 
De komende jaren tovert Rijksvastgoed achter de duinen van Katwijk in Leiden het voormalig marinevliegkamp Valkenburg om tot een nieuw multifunctioneel terrein. Op het terrein, bekend van de theaterhangaar, waar de musical “Soldaat van Oranje” speelt, is ruimte voor nieuwe kantoren en woningbouw, en blijven diverse karakteristieke gebouwen behouden. Onze bouwafdeling heeft van het Rijksvastgoedbedrijf het werk gegund gekregen om gebouwen 128 en 130 aan de Wassenaarseweg 75 / 1e Mientlaan verhuurgereed te maken.

 
Rozenstraat 206 te Amsterdam
 
Aan de rand van de Jordaan in hartje Amsterdam hebben wij in opdracht van de gemeente Amsterdam het onderkomen van De Zondagsschilders, Centrum voor Beeldende Kunst van binnen en van buiten gerenoveerd.
O.a. aan de balustrade hebben wij betonreparaties uitgevoerd, nieuwe dorpels en een nieuwe dekvloer aangebracht. Het hout- en staalwerk aan de buitenzijde voorzien van een nieuwe verflaag. Binnen is er nieuwe linoleum op de vloeren gelegd, de elektra vervangen, een groot deel van de kozijnen vernieuwd en is al het schilderwerk uitgevoerd.
Wij wensen de docenten/ beroepskunstenaars en de cursisten veel mooie projecten toe en een creatief en inspirerend nieuw onderkomen.

 
Buikslotermeerplein te Amsterdam Noord
 
Eind 2019 informeerden wij u al over de werkzaamheden die wij in opdracht van Databouw uitgevoerd hebben aan het stadsdeelkantoor in Amsterdam Noord. Van Damast Architects ontvingen wij nog deze prachtige foto’s van het eindresultaat. Deze plaatjes wilden wij u niet onthouden.

 
Bent u geïnteresseerd geraakt naar wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer informatie over één van de onderwerpen uit deze nieuwsbrief? Neemt u dan met ons contact op.

Heeft u net kennisgemaakt met deze nieuwsbrief en u wilt deze blijven ontvangen, schrijf u dan hier in.

Met vriendelijke groet,
Painting Holland Groep
 
Sluispolderweg 5
1505 HJ Zaandam
075-631 31 60
info@paintinghollandgroep.nl