Painting Holland Groep | Online versie nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief December 2018
 
Beste relatie/collega,

In deze vierde en tevens laatste nieuwsbrief van 2018 blikken wij graag met u terug op 2018 en kijken wij alvast vooruit naar 2019.

2018 was een jaar waarop wij met trots kunnen terugkijken. Wij hebben voor veel bestaande en ook voor veel nieuwe opdrachtgevers werkzaamheden mogen uitvoeren en zijn samenwerkingen aangegaan met ketenpartners en nieuwe enthousiaste collega’s. Sinds een half jaar beschikken wij over een nieuwe website met verschillende features en als klap op de vuurpijl zijn wij sinds oktober een VGO-keur gecertificeerd bedrijf.

Dit is echter nog lang niet alles. In deze nieuwsbrief vertellen wij u wat wij hebben bereikt en waar wij in 2019 onze pijlen op gaan richten.

Wij wensen u veel leesplezier.


 
Ons belangrijkste kapitaal
 
Van onze medewerkers wordt telkens meer verwacht. Bewonerscommunicatie wordt zeker niet onderschat maar de nieuwe AVG maakt het voor ons niet makkelijker. Samen met onze opdrachtgevers zijn wij continu aan het kijken hoe de communicatie beter kan en hoe wij ons kunnen blijven verbeteren. Het digitaal klantenportaal dat wij aanbieden op onze website is hier een goed voorbeeld van en onze teamleiders zullen in 2019 ook verder opgeleid worden in het omgaan met bewoners en opdrachtgevers.

Overal vangen wij de signalen op dat goede vaklieden moeilijk te vinden zijn. Wij zijn dan ook blij dat het verloop bij ons minimaal is en dat wij nog steeds nieuwe collega’s aan ons kunnen binden. Met ons enthousiaste team van betonreparateurs, schilders, timmerlieden en kantoorpersoneel zien wij de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.Als erkend leerbedrijf voor al onze disciplines willen wij ons meer maatschappelijk gaan laten gelden. In 2019 willen wij samen met verschillende onderwijsinstellingen stageplekken creëren voor uitvoerend technisch personeel en zien wij ook zeker kansen voor studenten ICT, werkvoorbereiding, administratie of van andere opleidingen. Naast stageplekken willen wij een actievere rol gaan spelen in het opleiden van personeel en willen wij onze kennis m.b.t. onderhouden en (ver)bouwen van vastgoed ter beschikking stellen aan onderwijsinstellingen.Onze medewerkers komen bij ons op de eerste plaats. In 2018 hebben onze medewerkers verschillende cursussen gevolgd. O.a. een asbestherkenningscursus bij La Grouw Consulting, de maatwerktraining Resultaatgericht uitvoeren bij RGS van Bureau Onderhoud, een AED cursus, de training koolstoflijmwapening toepassen door S&P Clever Reinforcement Company Benelux BV en een cursus schuren van Sia bij verfgroothandel Bevela.

Goed opgeleid personeel is belangrijk, maar gemotiveerd personeel is misschien wel belangrijker. Om ons personeel aan ons te binden, hebben wij voor 2019 een extra beloningssysteem bedacht. Onze medewerkers worden hier op korte termijn over ingelicht.


 
Jubilaris
 
In onze vorige nieuwsbrieven van 2018 hebben wij onze nieuwe collega’s aan u voorgesteld. Naast nieuwe medewerkers zijn er ook collega’s die zich al lange tijd inzetten voor de groep. Dit jaar was op 23 november Ron Korthuis 25 jaar bij ons in dienst. Ron is voorman en leermeester bij ons schildersbedrijf en is met zijn vrouw, een deel van het management en twee van zijn naaste collega’s getrakteerd op een uitgebreide lunch. Bij terugkomst op kantoor waren er veel huidige en oud-collega’s op zijn receptie aanwezig om hem te feliciteren. Wij zijn Ron reuze dankbaar voor zijn inzet en hopen nog vele jaren van zijn kennis en kunde gebruik te mogen maken. Namens al je collega’s RON BEDANKT.


 
Bedrijfsuitje, FIFA 19 middag en kart kampioen André
 
Alles draait om de sfeer. Een goede sfeer zorgt dat wij ons personeel aan ons kunnen binden. Het bedrijfsuitje van afgelopen jaar was een daverend succes. Een zeer grote opkomst met lekker eten, drinken en veel vertier. Naast het bedrijfsuitje is er nog een FIFA-19 middag georganiseerd, is er voor het kantoorpersoneel een kerstontbijt geweest en hebben wij sinds een aantal jaar eindelijk weer een ware PHG kartkampioen.

De personeelsvereniging heeft al vergevorderde plannen om begin 2019 iets leuks te organiseren voor het personeel. Maar die plannen houden wij nog even geheim.


 
Organisatie
 
Per 19 oktober zijn wij een VGO-keur gecertificeerd bedrijf
 
 
Intern hebben wij in 2018 totaal niet stil gezeten. Op 19 oktober jl. hebben wij de bevestiging van keuringsinstantie KIWA ontvangen dat wij voor de discipline "gevel" een VGO-keur gecertificeerd bedrijf zijn. Een teamprestatie waar wij meer dan trots op zijn. Om dit te vieren hebben wij ons personeel en meest hechte klanten en relaties getrakteerd op heerlijke bonbons.
 
 
Verbouwing en uitbreiding bedrijfspand Sluispolderweg 5
 
Ons bedrijfspand aan de Sluispolderweg 5 in Zaandam is uitgebreid met 8 werkplekken op de begane grond. Onze receptie en toiletgroepen zijn volledig verbouwd en de rest van het kantoor heeft ook een upgrade gehad met nieuwe computers en in hoogte verstelbare bureaus. Steeds meer van onze klanten hebben het resultaat al met eigen ogen mogen aanschouwen. Ook u bent van harte welkom om een keer een "bakkie" bij ons te komen doen.
 
 
Nieuwe website
 
 
In juni van dit jaar is onze nieuwe website "live" gegaan. Met nieuwe features zoals een portaal voor bewoners, partners, opdrachtgevers en medewerkers, een WhatsApp functie en duidelijke omschrijvingen van wie wij zijn, wat wij doen en voor welke sectoren wij actief zijn. Met onze nieuwe website, ons eigen Youtube kanaal en het regelmatig posten op sociale media willen wij onze naamsbekendheid vergroten en de buitenwereld kenbaar maken dat wij een totaalonderhouds- en bouwbedrijf zijn, dat zich richt op het renoveren en resultaatgericht onderhouden van vastgoed. Wij nodigen u graag uit om onze website een keer te bezoeken.

Met onze nieuwe website, vernieuwd bedrijfspand, vernieuwing van ons wagenpark, ons VGO-keur en met onze nieuwe missie "Verzorgt vastgoed met passie en oog voor de toekomst" tonen wij aan 'toekomstproof' te zijn. En spreken wij onze ambitie uit om, samen met onze stakeholders, van 2019 een succesvol jaar te maken.


 
Beoordelingen
 
De resultaten over 2018 liegen er niet om. Met een auditscore van maar liefst 89% en een klanttevredenheidsonderzoek van 4,3 op de schaal van 1 t/m 5 hebben wij het VGO-keur met vlag en wimpel in de wacht gesleept.

Als Co-maker van Rochdale hebben wij een goede beoordeling gehad en naast de beoordeling van Rochdale zijn wij ook door het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) beoordeeld. Het KWH heeft middels een steekproef in totaal bij 59 bewoners een enquête afgenomen met als resultaat een 7,9 waarbij 10 het hoogst mogelijke te behalen cijfer was.

Ook zelf voeren wij na of tijdens veel projecten een bewonerstevredenheidsonderzoek uit. De gemiddelde score die wij in 2018 hiervoor hebben behaald is een 8,6.

Blij als wij zijn met de scores, blijven wij continu zoeken naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren. Ook van klachten kunnen wij leren. Wij vragen dan ook aan een ieder die met ons in aanraking komt, om kritiek met ons te delen. Alleen zo kunnen wij leren en verbeteren.


 
Ambitie
 
 
Door uit te spreken waar wij naar toe willen, maken wij het voor de interne organisatie en voor de buitenwereld duidelijk waar onze ambities liggen. Met het behalen van het VGO-keur willen wij met opdrachtgevers uit de verschillende vastgoed sectoren resultaatgericht gaan samenwerken. Voor corporaties die zich aan het oriënteren zijn om van traditioneel onderhoud over te stappen naar resultaatgericht vastgoedonderhoud, organiseren wij begin 2019 in samenwerking met Rochdale, Takkenkamp Isolatie, Zaanstad dakwerken en Wijzonol een RGS-ontbijtsessie.

Tijdens deze bijeenkomst willen wij de dialoog aangaan met vastgoedmanagers van verschillende corporaties uit ons werkgebied over de toekomst van planmatig onderhoud en de verduurzamingsproblematiek. Met als doel om van elkaar te leren en samen tot oplossingen te komen. De ontbijtsessie wordt momenteel door de partijen verder uitgewerkt. Naast de organiserende partijen hebben er al een paar innovatieve bedrijven hun toezegging gedaan om ook een bijdrage te leveren.

Heeft u reeds interesse? Geeft u zich dan alvast bij ons op!

Verder gaan wij ons in 2019 bezighouden met circulair werken, gaan wij bekijken hoe wij kunnen bijdragen aan het reduceren van de CO2 uitstoot en aan het verduurzamen van het vastgoed van onze opdrachtgevers. Hiervoor zijn wij in 2018 verschillende partnerships aangegaan met bedrijven die ons kunnen aanvullen.Om onze kennis actueel te houden m.b.t. resultaatgericht samenwerken zijn wij sinds begin december lid geworden van de "Leercirkel RGS".

In 2018 hebben wij de expertise in huis gehaald om scholen te assisteren bij subsidieaanvragen en in 2019 willen wij ook met deze sector resultaatgericht gaan samenwerken.


 
Projecten
 
 
In 2018 hebben wij meer dan 250 opdrachten uitgevoerd voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers. Naast onze vaste opdrachtgevers hebben wij voor maar liefst 46 nieuwe opdrachtgevers werkzaamheden mogen uitvoeren. Een aantal werken waar wij met veel enthousiasme aan gewerkt hebben in 2018 zijn:
  • De interne verbouwing van het pand Amstel 179 in het centrum van Amsterdam via Rappange.
  • Het verhelpen van de lekkage in de Piet Hein garage voor de gemeente Amsterdam.
  • Het herstellen van de eerste verdieping balkonvloer van de VvE Hoogoord West te Amsterdam Zuidoost via Pro VvE beheer.
  • Het opnieuw coaten van de vloeren van de kleedkamers van voetbalclub FC Almere voor de gemeente Almere.
  • De flat Brandaris in Zaandam voor woningstichting Rochdale waar wij meer dan 7 maanden zowel beton-renovatie als schilderwerkzaamheden hebben uitgevoerd.


 
Nieuwe opdrachtgevers
 
 
In 2018 hebben wij voor veel nieuwe opdrachtgevers werkzaamheden mogen uitvoeren. 20% van onze totale omzet was afkomstig van New Business. O.a. aan Ymere VvE beheer, Iris VvE beheer, Bunge Amsterdam, Pro Vast, VvE NL, Falcon VvE management, VvE beheer Amsterdam, Bun vastgoed, Procon Solutions en Boersma & Van Dijk VvE beheer hebben wij onze diensten mogen tonen.


 
Wat staat ons in 2019 te wachten?
 
 
Wij kijken uit naar projecten die wij mogen gaan uitvoeren voor Het Koninklijk Concertgebouw, ROC Top, 5 flats aan de Leverkruidweg in Zaandam via Munnik VvE beheer, de flat Hoogoord Oost en de VvE Bouwes Palace te Zandvoort. Verder hebben wij van twee woningcorporaties het verzoek gekregen om mee te schrijven aan zowel traditionele aanvragen als RGS-pilots.

Genoeg om naar uit te kijken.
 
 
Samen bouwen aan een succesvol 2019.

Namens het voltallige team van de Painting Holland Groep wensen wij u hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.
 

 
Bent u geïnteresseerd geraakt naar wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer informatie over één van de onderwerpen uit deze nieuwsbrief, neemt u dan met ons contact op.

Met vriendelijke groet,
Painting Holland Groep
 
Sluispolderweg 5
1505 HJ Zaandam
075-631 31 60
info@paintinghollandgroep.nl